Dikke Banden Race

Informatie voor ouders

Ziet u het al voor u, uw zoon of dochter die op een veilig parcours en voor publiek zijn of haar eerste wedstrijdje rijdt? Het kan tijdens onze Dikke Banden Races in Oudorp.

Wat zijn Dikke Banden Races?

Dikke Banden Races zijn koersjes voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Iedereen kan deelnemen op een eigen fiets – geen racefiets – en uitkomen in de eigen leeftijdscategorie. Bij voldoende animo worden de jongens en meisjes van elkaar gescheiden. Zij rijden dan eigen wedstrijdjes tegen elkaar. De winnaars van alle lokale Dikke Banden Races strijden later tegen elkaar tijdens de landelijke finaledag.

Categorieën (incl. Loopfietsen en Sprintrace)

  1. Categorie 1 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2017 – 2019 (loopfietsen)
  2. Categorie 2 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2015-2016 (sprintrace)
  3. Categorie 3 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2013-2014 (1 ronde)
  4. Categorie 4 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2011-2012 (1 ronde)
  5. Categorie 5 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2009-2010 (2 rondes)

DE INSCHRIJVING IS MOMENTEEL GESLOTEN

Dikke Banden Race Oudorp – 2019
Deelnemen?

De Ronde van Oudorp hoopt op veel kinderen bij elke Dikke Banden Race. Twijfelt uw zoon of dochter? Neem dan eerst eens een kijkje. Is uw zoon of dochter al helemaal overtuigd, schrijf hem of haar dan digitaal in bij Klaar Voor De Start. Binnen 24 uur volgt er een digitale bevestiging, die gecombineerd wordt met een videoboodschap van een prof. Vervolgens gaat het allemaal vanzelf. Kort voor aanvang krijgt uw zoon of dochter nog een video met tips van wielerprofs.

Wat is er nodig om deel te nemen?

Het allerbelangrijkste: goede zin! Samen met uw zoon of dochter maken we er een geweldige Dikke Banden Race van. Het is niet nodig om dure materialen aan te schaffen. Meedoen kan gewoon op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Op de wedstrijddag zelf controleert de organisatie de fiets.

Is het veilig?

Bij de Dikke Banden Races is aan alles gedacht. Dat betekent dat de wedstrijdjes steeds worden gehouden op een afgesloten parcours waar geen verkeer mogelijk is. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is eventueel te leen bij de organisatie in het geval uw zoon of dochter er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat. Uiteraard gaan we ervan uit dat het EHBO-team niet in actie hoeft te komen.

FINALEDAG

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag.

Zie voor meer informatie de website van KLAAR VOOR DE START.

Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal, die de organisatie of de door haar geaccrediteerde fotografen tijdens de deelname heeft gemaakt. Deze worden mogelijk als promotiemateriaal ingezet.