Bewonersinformatie

Na het succes van afgelopen jaar gaan wij ook dit jaar weer een mooi wielerfeest organiseren. De Ronde van Oudorp is dit jaar op zondag 22 augustus.

Het parcours

Het parcours is ten opzichte van vorig jaar ongewijzigd. De Herenweg, Munnikenweg, Kasteellaan, Westerstraat en Kerklaan maken hier deel van uit. Tijdens elke koers worden meerdere rondes verreden.

Wij verzoeken u vriendelijk om de aan het parcours geparkeerde auto’s op zaterdagavond al te verplaatsen naar een plek buiten het afgesloten parcours. Als u woont in het binnengebied, binnen het afgesloten parcours (Westerstraat, Marestraat, Past. H.C. Maatstraat, etc.) dan dient u ook uw auto te verplaatsen indien u deze gedurende het evenement wilt gebruiken.

Wij adviseren iedereen om buiten het parcours te parkeren zodat je ook tijdens de dag gebruik kunt maken van de auto. Parkeren kan bijvoorbeeld op de parkeerterreinen aan:

  • Jupiterstraat tegenover het Lauwershof
  • Nyenburgplein, tegenover de Spar
  • Dommelstraat bij wijkcentrum De Oever

Voor het uitgebreide programma van de dag klikt u hier.

Het parcours zal worden afgesloten vanaf 10:00 uur in de ochtend. Het kan echter al zijn dat de doorgang tussen 08:00 en 10:00 (deels) geblokkeerd zal zijn tijdens de opbouwwerkzaamheden. Wij vragen hiervoor je begrip en medewerking.


Tijdens de koers

Om de veiligheid van de wielrenners en de bewoners te waarborgen zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

Het parcours is alleen toegankelijk voor de deelnemers en de volgauto’s van de organisatie/jury. Overige verkeersdeelnemers zijn niet toegestaan.

Uiteraard kunnen voetgangers gebruik blijven maken van de trottoirs. Op een aantal vast aangewezen plaatsen is het mogelijk om over te steken onder begeleiding van een vlaggenist (herkenbaar aan vlag en hesje).

Op diverse plaatsen rond het parcours staan vlaggenisten die waarschuwen als de renners in aantocht zijn. Dit gebeurt door fluitsignalen en het zwaaien met een rode vlag.

Voor en achter de renners rijden ook één of meerdere motoren en auto’s ter begeleiding. Na het voorbijkomen van de eerste motor is het niet toegestaan om over te steken.

Wil je oversteken, vraag bij twijfel altijd aan een vlaggenist of het mogelijk is.

Het parcours wordt grotendeels afgesloten, onder andere via dranghekken, afzetlint en borden.

Op diverse plaatsen zijn verkeersregelaars aanwezig, herkenbaar aan een oranje/gele hes of jas. Deze regelaars zijn gecertificeerd en hebben een wettelijke status. Iedereen dient hun aanwijzingen op te volgen.


Wij doen verder een dringend verzoek om extra goed op je kind(eren) te letten en huisdieren binnen of aangelijnd te houden. Wanneer zij tijdens of tussen de wedstrijden op het parcours komen, kan dit voor grote ongelukken zorgen.

Tijdens de wedstrijden is de organisatie te bereiken via de jurywagen aan de Herenweg 40 of via dit nummer: 06 422 615 19


Calamiteiten

Bij calamiteiten waarbij Politie, Brandweer of Ambulance gebruik moet maken van het parcours, dan zal de koers worden stilgelegd. Hiervoor is een protocol afgestemd met de gemeente Alkmaar waarbij toegang gegarandeerd wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet bereikbaar zult zijn. Ook voor de deelnemers is dit georganiseerd.

Bij calamiteiten waarbij Politie, Brandweer of Ambulance gebruik moet maken van het parcours, zal de koers worden stilgelegd. Hiervoor is een protocol afgestemd met de gemeente Alkmaar waarbij toegang gegarandeerd wordt.

Bij medische calamiteiten kunt u voor de eerste hulp ook altijd een beroep doen op onze EHBO’ers. Dit zijn gecertificeerde mensen van het Rode Kruis.

Bel bij spoed en/of levensbedreigende situaties altijd de 112-alarmcentrale.


Tenslotte

Afgelopen jaar was het een prachtige dag in ons mooie dorp en natuurlijk hopen wij dit te evenaren. Wij roepen iedereen graag weer op om de vlag uit te hangen en het feest met ons mee te vieren.

Wij danken je bij voorbaat voor je begrip en medewerking!