Zoals u waarschijnlijk al vernomen heeft in de diverse lokale media organiseert de Stichting Wielerronde van Oudorp op zondag 25 augustus 2019, 28 jaar na de laatste editie, een nieuwe Ronde van Oudorp. Wij hopen hiermee dat de traditie van weleer in ere hersteld zal worden en werken hard voor een prachtig evenement in ons dorp, voor jong en oud.

Anders dan voorgaande edities is het parcours twee kilometer lang en loopt vanaf de start/finish aan de Herenweg 40 via de Munnikenweg, Kasteellaan, Westerstraat en Kerklaan terug naar de start/finish-locatie.

Gedurende de dag zijn er naast de officiele wedstrijden ook koersen voor de kinderen tussen 7 en 12-jaar oud, een Dikke Banden Race, en voor de lokale recreatieve wielrenners, de Lokale Helden.

De wedstrijden zullen plaatsvinden tussen 12.00 uur tot circra 19.30 uur. In die periode zal het parcours volledig afgesloten zijn.

Om de veiligheid van de wielrenners en de bewoners te waarborgen zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

  • Het parcours is alleen toegankelijk voor de wielrenners en de volgauto’s van de organisatie, overige verkeersdeelnemers zijn niet toegestaan. Uiteraard kunnen voetgangers gebruik blijven maken van de trottoirs. Op een aantal plaatsen is het mogelijk om over te steken onder begeleiding van een vlaggenist (herkenbaar aan vlag en hesje).
  • Op diverse plaatsen rond het parcours staan vlaggenisten die waarschuwen als de renners in aantocht zijn door fluitsignalen en een rode vlag. Tevens zullen voor de renners uit een of meerdere motoren rijden ter begeleiding. Op dat moment is het niet toegestaan om over te steken. Het parcours wordt afgesloten, onder andere via dranghekken en borden.
  • Op diverse plaatsen zijn verkeersregelaars aanwezig, herkenbaar aan een oranje/gele hes of jas. Deze regelaars zijn gecertificeerd en hebben een wettelijke status. Een ieder dient hun aanwijzingen op te volgen.
  • Het is niet toegestaan om auto’s te parkeren op de straten van het parcours. Het verzoek aan u is om tijdig uw auto voor sluiting van het parcours uiterlijk 10.00 uur te verplaatsen en het parcours vrij te maken. Wij adviseren iedereen om buiten het parcours te parkeren zodat men tijdens de dag ook gebruik kan maken van de auto. Parkeren kan bijvoorbeeld op de parkeerterreinen aan:
    • Jupiterstraat tegenover het Lauwershof
    • Nyenburgplein, tegenover de Spar
    • Dommelstraat bij wijkcentrum De Oever

Het betekent voor de bewoners aan en binnen het parcours dat ze op zondag 25 augustus niet met hun auto of ander motorvoertuig op het parcours kunnen komen tussen 11.00 uur en 19.30 uur. Als u toch gebruik wilt maken van uw auto dient deze voor 12.00 uur geparkeerd te worden buiten het parcours. Dit geldt ook voor bewoners van de straten die binnen het parcours liggen of die door het parcours worden afgesloten:  Pastoor HC Maatstraat, Westerstraat, Marestraat, Kasteellaan.

Wij doen verder een dringend beroep op u om op uw kinderen te letten en huisdieren binnen of aangelijnd te houden. Wanneer zij tijdens of tussen de wedstrijden op het parcours komen, kan dit voor grote ongelukken zorgen. Tijdens de wedstrijden is de organisatie te bereiken via de jurywagen aan de Herenweg 40 of via dit nummer: 06 422 615 19

Tenslotte

Wij hopen met de organisatie van dit wielercriterium het dorp te verrijken met een nieuw en jaarlijks terugkerend evenement in ons mooie dorp. Dit kan alleen als we met elkaar er een feestje van maken door bijvoorbeeld onze nationale driekleur op te hangen en met familie en vrienden van de wedstrijden te genieten van de wielrenners die weer terug zijn in het dorp. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en voor uw medewerking.