Geen Ronde van Oudorp in 2022

Beste volgers en vrienden van de Ronde van Oudorp,

Helaas moeten wij jullie berichten dat er dit jaar geen Ronde van Oudorp verreden zal worden.  

Daags na onze editie van afgelopen jaar, hadden wij zondag 28 augustus 2022 vastgelegd bij de KNWU. Nadat deze datum aanvankelijk was goedgekeurd door de Consul, de regionale coördinator van de KNWU, werden wij in april verrast dat “onze datum” was toegekend aan de Ronde van Heemskerk.

Naar aanleiding hiervan moesten wij opzoek naar een alternatieve datum. Hierbij hebben wij vele afwegingen moeten maken maar onderaan de streep zien wij dit jaar geen mogelijke datum binnen de KNWU-kalender waarop wij onze ronde kunnen organiseren.

Het is voor ons een ontzettend moeilijk besluit geweest, zeker nadat wij vorig jaar in een zeer goede samenwerking met de Gemeente Alkmaar en de steun vanuit het bedrijfsleven, tijdens een “coronajaar” als één van de weinigen in Nederland überhaupt een ronde konden laten plaatsvinden.

Wij kijken inmiddels naar mogelijkheden voor 2023 en verwachten een passend moment te gaan vinden. Natuurlijk zullen wij iedereen hierover op de hoogte houden.  

Uiteraard wensen wij de Ronde van Heemskerk veel succes toe met de organisatie van hun editie 2022.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Ronde van Oudorp