Ook dit jaar weer een Ronde van Oudorp

Door NH Sport

OUDORP – Na het grote succes van afgelopen jaar zal de Ronde van Oudorp ook dit jaar weer plaatsvinden. Afgelopen zomer was het voor het eerst in 28 jaar dat de ronde gereden werd. Zo lang hoeven de buurtbewoners deze keer niet te wachten. “Eigenlijk is voor dit jaar bij niemand twijfel geweest”, vertelt organisator Joeri Stoop.

Stoop is van plan ook dit jaar het evenement te organiseren. Daar is natuurlijk wel geld en toestemming van de gemeente Alkmaar voor nodig. “Die ronde moet ook betaald worden, dus we zijn weer volop bezig met het zoeken van sponsoren. Dat gaat erg goed. De ronde staat al op de wielerkalender op 23 augustus. De aanvraag voor de evenementenvergunning gaat eind van de maand de deur uit. Dus was ons betreft gaat hij gewoon plaatsvinden.”

Er was even sprake dat er dit jaar ook vrouwen mee zouden rijden. Dat is echter nog niet het geval. “We hebben besloten om dat nog een jaar uit te stellen. We willen dat er ook echt een substantieel deel van de profrensters aan de start komt te staan. Het moet gewoon een serieuze koers worden dan. Dus het is het plan om dit volgend jaar te doen.”

“We hopen de Noord-Hollandse top drie van de eliterenners van vorig jaar weer aan de start te zien”ORGANISATOR JOERI STOOP

Afgelopen jaar was Noord-Hollander Rick van Breda de winnaar van de ronde. Welke toprenners er dit jaar mee gaan doen, is nog niet bekend. “We hopen sowieso de Noord-Hollandse top drie van de eliterenners van vorig jaar weer aan de start te zien. Verder hopen we op recreatief gebied dat de echte bewoners van Oudorp ook weer meedoen.”